تاریخ انتشار: 2020/07/11 - 7:11

سرانه فضای ورزشی شهرک طالقانی بندرماهشهر چقدر است ؟

به گزارش پایگاه خبری ورزشی”ماه اسپورت”، شهرک طالقانی از توابع شهرستان بندر ماهشهر ، در شمال آن و در فاصله ۶ کیلومتری از مرکز این شهرستان بندری و قطب صنعتی واقع شده است .

این شهرک مطابق آمار غیر رسمی با رشد چند برابری جمعیت در سال های گذشته به دلیل مجاورت با صنایع عظیم پتروشیمی و بندری و ارزان بودن زمین و مسکن و مهاجرت از شهرستان های همجوار از حد متعارف فراتر رفته و جمعیت ۵۰ هزار نفری را در ۱۷۷ هکتار در خود جای داده است .

شهرک طالقانی ( نام قدیمی آن کوره ها به دلیل فعالیت چندین کوره آجر پزی ) در سال های بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی دستخوش تغییرات فراوانی شد .

تقدیم ۳۰ شهید در هشت سال جنگ تحمیلی و در سال ۹۵ تقدیم شهیدی دیگر در راه دفاع از حرم حضرت زینب سلام الله علیها از افتخارات شهرک طالقانی محسوب میشود .

سرانه ورزشی چیست؟ 

در این گزارش قصد داریم ضمن بررسی اماکن ورزشی شهرک طالقانی ، سرانه فضای ورزشی را نیز مورد مطالعه قرار دهیم .

ابتدا به سراغ سرانه ورزشی و تعریف آن می‌رویم تا با نگاه بهتری بتوان ظرفیت ورزشی شهرک طالقانی را مورد بررسی قرار داد .

طبق تعاریف بین المللی سرانه ورزشی را اینگونه تعریف میکنند : سرانه ورزشی به مفهوم این است که هر فرد از جامعه چه میزان فضای ورزشی را در اختیار دارد. فضاهای ورزشی چه سرپوشیده و چه روباز اندازه گیری و به تعداد افراد جامعه تقسیم می شود که عدد بدست آمده را سرانه ورزشی می گویند.

با مطالعات صورت گرفته سرانه فضاهای ورزشی در کشور ما حدود ۱ متر است. وزیر ورزش و جوانان در سال ۹۷ آماری را ارائه کرد که سرانه ورزشی تحت اختیار این وزارتخانه ۸۷ سانتی متر است.

باید این را نیز اضافه کرد که ما یک سری اماکن ورزشی دیگری داریم که در اختیار شهرداری ها و آموزش و پرورش است و اگر مجموعه اینها را درنظر بگیریم، سرانه ورزشی مان حدود ۱ متر خواهد بود. البته ممکن است این سالن های ورزشی به لحاظ جغرافیایی و تخصصی توزیع مناسبی هم نداشته باشند. ممکن است این فضاها عمدتاً در چند رشته خلاصه شده باشد و دیگر رشته ها زیاد مورد توجه قرار نگرفته باشند.

سرانه کشورهای پیشرفته که در این زمینه رشد داشته اند، مانند ژاپن به حدود ۸ متر می رسد. متأسفانه ما در بحث سرانه ورزشی با استانداردهای حرفه ای فاصله داریم. بنابراین باید تلاش کنیم که خودمان را به این استانداردها نزدیک کنیم.

بنابر آماری که وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده ، ۳۵۰۰ طرح نیمه تمام ورزشی در کشور وجود دارد ؛ و علاوه بر آن نزدیک به ۹۰۰ طرح مصوب ورزشی داریم که کاری در خصوص آنها انجام نشده است

 

سرانه ورزشی شهرک طالقانی چقدر است ؟

پایگاه خبری ورزشی ماه اسپورت با هدف پوشش ورزشی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته سالهاست فعالیت میکند ، که در سال های گذشته شاهد افت برخی شاخص ها از جمله کمبود سرانه فضاهای ورزشی و همچنین افت کیفیت ورزشکاران شهرک طالقانی در برخی عرصه ها بوده است .

این شهرک علیرغم کمبود های فراوان ورزشی و عدم نگاه مثبت برخی مسئولین ارشد شهرستانی و بی مهری آنان نسبت به قشر ورزشکار و محروم این خطه قهرمان پرور ، توانسته هر چند کم ، نام خود را در بین قهرمانان کشوری و در برخی رشته ها در عرصه جهانی حفظ کند .

طبق تحقیقی که با استفاده از کارشناسان و دلسوزان ورزش صورت گرفته سرانه فضای ورزشی شهرک طالقانی هم اکنون کمتر از ۲۰ سانتی متر است . تنها فضای ورزشی شهرک طالقانی مربوط به ۲ عدد چمن مصنوعی شهرداری بندر ماهشهر مستقر در پارک های محله ای ، یک استخر و یک سالن کوچک آن هم متعلق به شهرداری است که پذیرای بانوان و آقایان رزمی کار است .

سرانه فضای ورزشی در کشور ما ۱/۲ متر تا ۲/۵ متر بسته به شرایط محیطی و جمعیت شهرها تعریف شده است ولی در شهرک طالقانی این سرانه به کمتر از ۲۰ سانتی متر رسیده است که اگر آن را فاجعه نخوانیم باید آن را خطری برای سلامت عموم مردم و نابودی ورزش در خطه قهرمان پرور شهرک طالقانی بدانیم .


۹ خرداد ۹۸ بود که شریعتی استاندار خوزستان بهمراه گلمرادی نماینده پیشین مجلس و تعدادی دیگر از مسئولین ارشد استانی و شهرستانی کلنگ سالن چند منظوره ورزشی شهرک طالقانی را به زمین زد ولی با گذشت یکسال از کلنگ زنی ، این سالن به ۳۵۰۰ پروژه فراموش شده ورزشی پیوست .

همچنین سوله متروکه و به اصطلاح ورزشی شهرک طالقانی شش سالی است که محل سلفی گرفتن و اشک تمساح ریختن برخی مسئولین شده که هر از چند گاهی به روی آنتن تلویزیون می آیند و ارقام میلیاردی را جهت بازسازی آن مطرح میکنند و وعده چند ماهه جهت بازسازی و تحویل آن میدهند ولی هیچ کدام از وعده های این مسئولین محقق نمیشود تا روز به روز به نابودی ورزش شهرک طالقانی نزدیک و نزدیک تر شویم .

باید این را افزود که زمین چمن مصنوعی جنب سوله ورزشی رحیم عساکره نیز به طور کامل فرسوده و غیر قابل استفاده شده و در فاصله صد متری آن مجموعه چمن طبیعی شهرک طالقانی است که علیرغم زیرسازی ، زهکشی و جدول کاری ، کاربری آن از ورزشی به تجاری تبدیل شده و عده ای آن را به محلی برای تجمع و فروش ضایعات بدل کرده اند

این گزارش ، شرح حال وضعیت نابسامان اماکن ورزشی و سرانه فضای ورزشی در منطقه محروم شهرک طالقانی و در مجاورت ۳۳ غول پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر و بنادر و دریانوردی است

عکس و گزارش: مسعود آلبوصبیح

ارسال دیدگاه